Sunday, April 24, 2011

Suara hati bisu

aku manusia serba sederhana
Kini, aku ada rasa sedikit tekanan. Aku ada rasa sedikit kesakitan. Aku ada rasa sedikit kepenatan. Aku ada rasa sedikit kekurangan. Aku ada rasa sedikit kekecewaan. Aku ada rasa sedikit kekalahan. Aku ada rasa sedikit kekaguman. Aku ada rasa sedikit gangguan. Aku ada rasa sedikit kerinduan. Aku ada rasa sedikit kesayangan. Aku ada rasa sedikit kekeliruan. Aku ada rasa sedikit keilmuan. Aku ada rasa sedikit kebisuan. Aku ada rasa sedikit kecelaruan. Aku ada rasa sedikit khianatan. Aku ada rasa sedikit belas kasihan. Aku ada sedikit harapan. Aku ada rasa keterbukaan. Aku ada rasa penerimaan. Aku ada rasa kegembiraan. Semuanya bergaul dalam hati kecil ini.  Ini semua akan kita semua sebagai manusia akan lalui dalam kehidupan kita. Jika bukan sekarang mungkin di masa hadapan. Orang kata ini lah asam garam kehidupan. Nak tak nak aku harus meneruskan kehidupan aku yang penuh dengan kesederhanaan yang tersembunyi kesempurnaan didalamnya. Ya Tuhan, berikan kekuatan untuk aku teruskan perjalanan hidup aku. InsyaAllah... 

Thursday, April 21, 2011

Situasi yang Mencabar Kesabaran..

Alahai... gempak plak tajuk entry aku kali ni... sebenarnya aku sedang berhadapan dengan situasi yang mencabar... pengurusan masa dan aktiviti yang extreme (sikit je.... ^_^) aku tengah lalui sekarang. Sebenarnya aku tengah berkursus sekarang ni..... esok atau lusa aku nak kena public speaking plak.. nak kata tak biasa dah biasa sebenarnya tapi mungkin kerana kepenatan dan keadaan aku yang tak cukup tido, masa yang cukup padat dengan aktiviti. Kesihatan aku yang tak berapa nak sihat tapi aku tetap bertahan... membuatkan otak aku ni beku...  tak tahu nak cakap apa.. huhuhu.. walau macam ne pun aku kena lalui juga... nanti kita tengok apa akan jadi pas ni...

Tuesday, April 12, 2011

Chicago.. menawan hatiku...



Bangunan sepanjang garis Sungai  Bandar Chicago sempadan selatan Dekat Side Utara dan Streeterville dan sempadan utara Chicago Loop, Lakeshore Timur dan Illinois Center yang mengamit pemandangan mata ku. Pada pandangan ini  visual ini yang sangat cantik.

Saturday, April 9, 2011

Cerita aku dan Kasturi Walk - Wau Bulan


Hari ini baru berpeluang untuk menulis sebab terlalu sibuk dengan keje. Hari ni pun aku masih bekerja tapi dari rumah.. kena siapkan keje sebab nanti aku ada komitmen lain minggu depan. Masuk je tahun ni, penuh dengan bulan2 yang mencabar kesabaran aku. Namun aku teruskan hidup dan usaha. Segalanya ini aku percaya ada hikmahnya. Disebabkan itu juga hari ini baru lah aku berpeluang untuk berkongsi cerita dan gambar tak profesional aku dan suami ketika aku di Central Market, Kuala Lumpur.

                          

Dah agak  lama aku dan hubby tak jalan2. Tetapi Sabtu minggu lepas dia ajak aku berjalan - jalan di KL tapi kali ini  menaiki bas dari Putrajaya Sentral ke Central Market. Aku ikut aje. Sekali sekala best juga. Dah agak lama aku tak naik bas.



Yang ni aku snap sebab aku rasa ia sgt comel

Nampak je kecik tapi sebijik RM200++... Kreatif & seni yg halus

Sampai di Central Market (CM), aku dan suami terpegun seketika. Wah! Nampaknya CM telah megalami perubahan. Ia kini diserikan dengan  Kasturi Walk. Lama juga aku melihat tanda mercu Kasturi Walk tu, cantik! Membuatkan aku teringat akan kampung halaman ku, Kota Bharu, Kelate. Mana taknya, ia menggunakan simbol Wau.....  yg bagi aku tempat itu bermakna penyatuan hasil kraftangan dan kegemilangan buatan seni tangan tempatan.... amboi, tinggi sungguh bahasa yg aku gunakan untuk meletakkan taraf seni tempatan negara kita. Setelah aku selidiki rupanya Kasturi Walk ni baru saja dilancarkan pada19 Februari lalu untuk mengubah imej kawasan tersebut. Apa - apa pun kami enjoy bersiar - siar di dalam Pasar Seni yang telah sekian lama tidak dilawati.



*

#

$

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...