Monday, June 11, 2012

Bila Anak Demam

Inilah gambar  budak yang baru lepas sembuh dari demam kena cucuk

Alhamdulilah.. demam Awra dah reda..

Ini gambar diambil masa awra 3bulan dan 1st time dia demam... selepas kena cucuk untuk 3 bulan. Sebelum ni.. hero ibu ni kuat jer.. tiba2 kena cucuk ni hari kedua terus demam.. bila anak demam pertama kali.. kalut juga la ibu dia. Yerlah.. anak tak pernah demam.. naseb baik dapat diatasi dengan baik. lepas dua hari, awra sembuh sepenuhnya.. Alhamdulilah.. ibu sayang hero ibu ni.. Muah muah muah!!


Oh, ini ada tips baru pada orang baru jadi ibu dan bapa..... selepas cucuk 3 bulan ke  5 bulan ke... apa jua...  terus bagi ubat demam.. minta dengan doktor ubat tu sebab itulah yang aku buat pada Awra bila dia kena cucuk 5 bulan ari tu... memang tak demam... lepas cucuk terus bagi ubat. Baby demam selepas cucuk sebab vaksin yang dicucuk itu sangat kuat dan badan bayi yang masih kecil akan bertindakbalas ... lalu demam. Tapi jangan bimbang.. walaupun demam.. ia tidak akan melarat jika diambil tindakan segara. Ini semua pengalaman aku sendiri... tapi bagi siapa yang ada pengalaman yang lebih bagus.. kongsi la dengan aku... 

Semoga awra akan jadi anak yang baik dan taat... insyaAllah






2 comments:

*

#

$

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...